Augmented reality (AR), ook wel bekend als ‘toegevoegde realiteit’, is een technologie die digitale elementen toevoegt aan de echte wereld om een verrijkte gebruikerservaring te bieden. Met behulp van een apparaat zoals een smartphone, tablet of een speciale bril, combineert augmented reality de fysieke wereld met virtuele objecten en informatie. Nu deze techniek zo’n 10 jaar na de eerste ervaringen ver is doorontwikkeld zie je ook AR-toepassingen steeds vaker voorkomen in de vrijetijdssector. Recreatief Totaal in gesprek met Jaap Gielink en Freek Teunen van Wintor AR tours wordt deze techniek besproken. Ook gaan ze met Utrecht Marketing in op een AR toepassing in de vorm van een tour, welke zij in samenwerking met Wintor hebben opgezet.

In tegenstelling tot virtuele realiteit (VR), waarbij je volledig ondergedompeld wordt in een virtuele omgeving, maakt augmented reality gebruik van de bestaande omgeving en voegt daar extra lagen van digitale content aan toe. Deze digitale elementen kunnen variëren van 3D-objecten en animaties tot tekst, afbeeldingen en geluiden. “Je wordt dus op een meer natuurlijke en meeslepende manier in contact gebracht met virtuele content, terwijl je nog steeds verbonden blijft met de echte wereld”, legt Freek uit.

Waarom maken er nog maar weinig bedrijven gebruik van AR?
“Ik zie zoveel potentieel in AR- en VR-technologie en toch maken relatief weinig organisaties er echt gebruik van. Een onderdeel daarvan is natuurlijk de perceptie van de kosten. Mensen zijn bang om dingen te proberen omdat ze misschien niet veel kennis hebben en denken dat ze veel geld moeten uitgeven aan AR-ervaringen ervaringen. Met het Wintor platform maken wij augmented reality tours betaalbaar en eenvoudig. Daardoor kan iedereen straks een rondleiding maken met AR om een fantastisch verhaal te vertellen. Wanneer je wat ervaring hebt met Wintor, kun je in een halve dag al een AR-tour op een locatie maken”, geeft Jaap aan.

Klik op onderstaande button voor het complete artikel van partner Recreatief Totaal

Deel dit bericht

Scroll naar top