Baas ondertekent Gedragscode Veilige Aanleg Data- en Telecomnetwerken
Baas B.V.

Baas ondertekent Gedragscode Veilige Aanleg Data- en Telecomnetwerken

Bij de aanleg van data- en telecomnetwerken, zoals 5G en glasvezel, staat de veiligheid onder druk. De branches die betrokken zijn bij de aanleg hebben daarom de Gedragscode Veilige Aanleg Data- en Telecomnetwerken opgesteld.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Op 5 april hebben brancheorganisaties Techniek Nederland en NLconnect samen met acht technisch dienstverleners de Gedragscode ondertekend. De ondertekenaars gaan intensiever samenwerken om bij de aanleg van data- en telecomnetwerken ongevallen te voorkomen. Voortaan worden de veiligheidsprestaties in projecten gemeten. Bovendien wordt veilig werken een belangrijk onderdeel van het opleidingsprogramma.

De aanleg van 5G, glasvezel en andere data- en telecomnetwerken is in Nederland in volle gang. Door de hoge tijdsdruk en het tekort aan technische vakmensen dreigt de veiligheid in het gedrang te komen. De Gedragscode moet daar opnieuw de aandacht op vestigen. De ondertekenaars willen op die manier ongelukken voorkomen.

Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland vindt dat de betrokken partijen een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben om de sector veiliger te maken: ‘Elk ongeluk is er een teveel. Iedere werknemer moet aan het eind van de werkdag veilig thuiskomen.’ Directeur Mathieu Andriessen van NLconnect: ‘We zetten hiermee een belangrijke eerste stap, maar ik reken erop dat méér bedrijven de gedragscode de komende tijd zullen onderschrijven. Veiligheid in onze sector heeft topprioriteit.’

Behalve Techniek Nederland zetten ook de infrabedrijven Allinq, Baas, BAM, Circet, van Gelder, Siers, Spie en VolkerWessels Telecom hun handtekening onder de code. CEO Wim Beukers van Allinq is voorzitter van de stuurgroep die de Gedragscode opstelde. Beukers: ‘Veiligheid wordt hiermee stevig verankerd in de bedrijfscultuur. Samen met opdrachtgevers nemen we daarvoor verantwoordelijkheid. Uniformering van regels, voorschriften en veiligheidsmiddelen gaat daarbij helpen.’

Contact Information

Contact us

Scroll naar top

Schrijf je in voor de exclusieve content van Recreatie Next Level


Wil jij de opgenomen kennissessies uit de Recreatie Studio terugkijken? Schrijf je nu in via onderstaande button en krijg toegang tot exclusieve sessies waaronder de keynotes van Esther Vergeer en Goof Lukken!